Proeflezers ‘Wees je Selfie’ enthousiast

Schrijven is veilig. Schrijven is ‘slechts’ een kwestie van woorden op papier zetten. Maar die stap die erna komt, die vind ik doodeng. Dat wat je geschreven hebt uit handen geven en actief om feedback, verbeteringen en een kritische mening vragen… Tijdens het schrijven worden de personages mijn vrienden. Ze komen tot leven. Ik leer ze kennen en ik vorm ze, zoals ik dat voor het verhaal nodig acht. En dan… dan lever ik ze over aan kritische mensen die ze niet als vrienden zien, maar naar hun fouten zoeken. Geloof me, dat is bij een derde boek nog even spannend als bij het eerste. Of misschien zelfs wel spannender: je hebt een naam hoog te houden, lezers verwachten iets van je. En dan komt het moment, dat ik begin te twijfelen. Is het echt wel iets geworden? Is het geen teleurstelling na het succes van What’s Appening? Zit er wel voldoende spanning in? Ben ik niet te belerend?

Ik had me geen zorgen hoeven maken: álle proeflezers zijn enthousiast. Ik heb uitsluitend positieve reacties en complimenten gehad. Ondertussen hebben ze er samen nog heel wat fouten uitgehaald, waar ik ze dankbaar voor ben. En het grappige is, dat iedereen zijn eigen dingen ziet. Zo komt de een met spelfouten, de ander met een naam die voor onduidelijkheid zorgt en merkt nummer 3 een omschrijvingsfout op. En juist als je denkt dat er nu écht niets meer uit te halen valt, blijkt er ergens nog een leeftijd verkeerd te staan.

Dankzij mijn proeflezers, een enthousiaste groep tieners en volwassenen, is er nu een (hopelijk) perfecte versie van het boek naar de uitgever. Of weet jij tóch nog iets te vinden? Ik hoor het graag als je Wees je Selfie gelezen hebt. Vanaf 30 september is hij verkrijgbaar!

Nieuwsgierig naar wat de proeflezers erover zeiden? Hieronder een greep uit de reacties:

Wat een fantastisch boek! Wees je Selfie staat zeker in de top 10 van alle boeken die ik gelezen heb!

Wat een prachtig verhaal. Je schrijft het zo mooi!

Echt een super leuk boek!

Wat een fantastisch boek! Ik had me voorgesteld dat het over social media zou gaan en dat de echte wereld bijna niet aan bod komt. Dat had ik mis.

Echt een super, super, super leuk verhaal!

Ik heb je boek vandaag in een keer uitgelezen en raad het jongeren echt aan!

Ik heb sommige stukken 2x gelezen omdat ik niet wilde stoppen.

Wat weet jij de wereld van de tieners goed neer te zetten! Ik kreeg gewoon een brok in mijn keel tijdens het lezen. Het was zo herkenbaar!